Gratis forsendelse på ordrer over 500 kr!

Welcome Rawfood - Protein og andet koststilskud af bedste kvalitet

SoloSystem®
Infrarød Sauna

Kontakt

SoloSystemet

SoloSystem® er en infrarød sauna til brug af én person. De infrarøde bølger, som saunaen udsender, har en terapeutisk, stimulerende effekt og anvendes blandt andet i forbindelse med:

 • afgiftning/detox
 • smertelindring
 • forbedring af blodcirkulation
 • afstresning/afslapning
 • genopbygningen af en sund og smuk hud

I modsætning til de konventionelle saunaer, der kun varmer overfladen af huden op, arbejder SoloSystem® med sine lange infrarøde varmebølger i dybden og skaber resultaterne ”indefra og ud”.

Modellen er baseret på en gennemtestet og patenteret teknologi –Solocarbon® varmepaneler, som dokumenteret afgiver de helt rette bølgelængder af nænsom infrarød varme. For at opnå gode og hurtige resultater med infrarød varmeterapi er det nemlig en meget vigtig faktor, at saunaen udsender den rigtige sammensætning af bølgelængder. SoloSystem® er herved en af de mest effektive infrarøde saunaer på markedet og bruges på klinikker talrige steder i både ind- og udland.

SoloSystem® er det eneste bærbare sauna-system, som er klinisk testet og har dokumenteret effekt.

Saunaen består af et liggeunderlag og to tunneloverdele, som til sammen afgiver infrarød varme 360° rundt om kroppen. Der er mulighed for at indstille temperaturen separat i den øvre og nedre tunnel, så du kan specificere opvarmningen og afgiftningen af din krop fra top til tå. Med den lette vægt og muligheden for at skubbe de to tunneler sammen er SoloSystem® en infrarød sauna, du kan stille på din seng, på gulvet m.v. og som efter brug kan opbevares i et hjørne af et rum eller i et stort skab. Du kan også tage den med på ferie, i kolonihaven om sommeren eller i sommerhus osv. Saunaen er solid og designet til at kunne holde hele livet.

Infrarød Varmeterapi

Varme har som bekendt mange positive virkninger på vores krop. Derfor har varmeterapi været brugt til behandling i århundreder overalt i verden, blandt andet pga. dets muskelafslappende og smertelindrende effekt. Brugen af de infrarøde stråler i varmeterapien har allerede eksisteret i mange årtier og teknologien anvendes i dag af bl.a. læger, fysioterapeuter og sportsfolk. Opvarmningen med de lange infrarøde stråler har nemlig vist sig at være særdeles gavnlig og effektiv.

Infrarød stråling

Infrarød stråling er elektromagnetiske bølger, som opvarmer de elementer, de rammer. I vores dagligdag oplever vi dem bl.a. som den varme, der kommer fra solen. I infrarød varmeterapi bruges de samme bølgelængder som dem solen udsender til at opvarme kroppen med. De lange infrarøde bølger har en unik evne til at gennemtrænge det menneskelige væv og påvirke i dybden. Men ulig solbadning er det fuldstændig sikkert og sundt! Du kan slappe helt af og koble fra i en infrarød sauna og selv om du opholder dig en time eller mere i den vil du ikke blive solskoldet, da der ikke udsendes nogen former for UV-A eller UV-B stråler. Den infrarøde stråling er helt ufarlig. Faktisk bruger man de lange infrarøde bølger til at holde for tidligt fødte børn varme med på hospitalerne.

Infrarød vs. Konventionel Sauna

Konventionelle saunaer (varmstenssaunaer/dampbad) opvarmer luften til, for mange mennesker, ofte meget ubehagelige temperaturer. Dette gør det næsten umuligt at opholde sig længere end 20-30 min. i saunaen ad gangen. I en infrarød sauna, der udsender lange infrarøde bølger, er temperaturen mellem 40°C og 65°C og luften er dejlig tør, hvilket gør det muligt at opholde sig længere i saunaen og herved opnå større og hurtigere effekt. Samtidig skaber det optimale betingelser for en afslappende og behagelig saunaoplevelse.

Konventionelle saunaer opvarmer ydermere kroppen meget overfladisk - varmen trænger ikke så langt ind i huden, hvilket begrænser stimuleringen af de helende kropslige processer og hermed også de helbredsmæssige forbedringer og resultater.

En infrarød sauna, der gør brug af de lange infrarøde bølger, trænger længere ind og øger kropskernetemperaturen, hvilket resulterer i en meget mere dybdegående påvirkning og derigennem en meget større effekt på kortere tid.

SoloSystem® er det eneste bærbare sauna-system, som er klinisk testet og som dokumenteret udsender de lange infrarøde varmebølger.

Behandling med Infrarød varmeterapi

Behandlingen med infrarød varme har rigtig mange gavnlige effekter og kan bruges i utrolig mange sammenhænge – både som forebygning og behandling. Ved brugen af SoloSystem® er der bl.a. observeret følgende generelle effekter:

 • Øget blodcirkulation
 • Afslapning af muskler
 • Øget produktion af hvide blodceller
 • Normalisering af det autonome nervesystem (afslapning/afstresning)
 • Forbedring af div. organfunktioner
 • Nedsættelse eller total eliminering af giftstoffer – pesticider, tungmetaller og lign., fra kroppen

Den patenterede varmeteknologi, som SoloSystem® er udstyret med, har bl.a. været brugt med stor succes i behandlingen af kronisk træthedssyndrom og gigt. Desuden bruges den i forbindelse med muskel- og ledsmerter, fibromyalgi, behandling af stres, forskellige hudproblemer – psoriasis, rynker, cellulitis(appelsinhud) mv., hvor der over hele linjen er blevet observeret aldeles positive resultater.

Afgiftningen er den største medspiller i saunaens store og brede virkning på kroppen. Ophobningen af affalds og giftstoffer i vores krop sker konstant i dag uden at vi bemærker det – både fra kroppens egne processer og gennem luftforurening, farvestoffer, pesticider i maden, medicinrester i drikkevandet, div. kemikalier og hormonforstyrrende stoffer i shampooer, lotions mv. Selv en del af de stoffer, som er blevet registreret som ulovlige i Danmark for længe siden, findes stadig i vores kroppe og miljø, da nogen af dem er meget svært nedbrydelige. Der findes undersøgelser, der viser, at det nu forbudte stof bisphenol-A – et svært nedbrydeligt, hormonforstyrrende stof, stadig er at finde i vores kroppe, fordi det er så svært nedbrydeligt og ydermere kan det overføres direkte fra mor til barn under graviditeten og derved gå i arv til næste generation. En del af disse stoffer forbliver altså og cirkulerer rundt i vores miljø. Når vores krop bliver overbelastet af disse kemikalier og fremmede stoffer, reagerer den med sygdom. Rigtig mange af de forskellige sygdomstilstande – både fysiske og psykiske, der opstår i vores krop, kan i større eller mindre grad relateres til denne ophobning af toksiner og vil derfor have gavnlig effekt af en effektiv udrensning. Saunaen vil også virke forebyggende. Selv folk, der ikke åbenlyst har nogen umiddelbare sygdomssymptomer kan opleve stor effekt med infrarød saunaterapi, da det letter kroppens arbejde betydeligt at komme af med de belastende stoffer og herved hjælper til at forebygge bl.a. de livsstilssygdomme, som vi opbygger over flere år.

For at bevare et sundt helbred gennem hele livet, er det rigtig vigtigt at holde sin krop så ren som muligt!

Behandling via afgiftning kan bl.a. afhjælpe følgende lidelser og tilstande:

 • Allergi
 • Angst
 • Gigt
 • Astma
 • Psoriasis
 • Muskel- og ledsmerter
 • Kroniske infektioner
 • Depression
 • Hovedpine
 • Hjerteproblemer
 • Forhøjet kolesterol
 • Lavt blodsukkerniveau
 • Fordøjelsesproblemer
 • Mentale sygdomme
 • Overvægt
 • Problemer med immunsystemet

Effekterne ved infrarød varmeterapi med SoloSystem®

Udrensning og afgiftning af kroppen!

Der fremstilles og findes i dag utrolig mange kemiske stoffer til anvendelse i alverdens produkter – lige fra maling til mad, som er giftige for vores krop og som forurener vores miljø. Disse stoffer optager vi via indånding, kontakt med huden eller gennem mad/drikke. De ophobes med tiden i vores krop, hvilket er en stor belastning, som kan skabe store problemer. At afgifte kroppen via svedproduktion er en af kroppens sikre og naturlige måder at komme af med disse giftige stoffer og holde sig sund og rask på. Og SoloSystem® saunaen er med de infrarøde Solocarbon® varmepaneler designet til at fremkalde den dybeste og mest udrensende svedproduktion.

Det er en meget stor opgave i dag for både forskere og myndigheder, at bevare overblikket over de utallige menneskeskabte kemikalier der findes (100.000 stk. alene i Europa) og samtidig holde trit med udviklingen af de nye kemikalier. Der mangler i rigtig mange tilfælde forskning og dokumentation i forhold til hvilke skadelige effekter disse stoffer har – både på mennesker og miljø. Desuden er en del af de dokumenteret giftige og derfor nu forbudte stoffer så svært nedbrydelige, at de stadig findes i vores kroppe og nærmiljø. Optagelsen og ophobningen af disse toksiner/giftstoffer i kroppen er en stor belastning for bl.a. vores organer og immunsystem. At hjælpe kroppen med at komme af med toksinerne kan derfor lette symptomer, forebygge sygdom og generelt forbedre vores helbred og vitalitet.

Det, svedproduktionen gør, er at transportere toksinerne ud af kroppen ved at ”skubbe” dem ud gennem porerne i huden. Mennesket har i gennemsnit 2,6 millioner svedkirtler i huden, fordelt over det meste af kroppen. Vores hud, som også er vores største organ, spiller således en meget stor rolle i afgiftningsprocessen og i kroppens selvhelbredende processer.

At bruge sauna, er en af de mest effektive og sikre metoder til at opvarme kroppen og skabe den afgiftende sved på. Og når du afgifter kroppen ved brug af en infrarød sauna med Solocarbon® varmepaneler, er afgiftningen ca. 4-5 gange større end ved en konventionel sauna. Dette opnås via Solocarbon®’s patenterede og effektive teknologi, som opererer på et meget dybt plan - det er de eneste infrarøde varmere, som klinisk har vist sig at hæve kropskernetemperaturen med 1-1,5°C. (Se testresultat her) Og det er denne dybdegående opvarmning af kroppen, som skaber den dybe sved og de gode resultater.

Regelmæssig brug af SoloSystem® vil tilvejebringe en tilstrækkelig mængde dyb og afgiftende sved på celleniveauet, hvor toksinerne befinder sig og vil derved medvirke til at holde din krop ren, vital og sund.

Afslapning, afspænding og afstresning

Afslapning og afstresning spiller en væsentligt større rolle for helbredet, end de fleste mennesker i dag er klar over. En konstant følelse af pres og ubehag manifesterer sig med tiden kropsligt og så er det virkelig tid til at slappe af, før kroppen for alvor siger stop. SoloSystem®’s infrarøde varmeterapi er designet til at skabe den mest behagelige og afslappende oplevelse igen og igen gennem hele livet.

Det er en kendsgerning, at stres er blevet en folkesygdom. Og er man stresset, kan det komme til udtryk på mange forskellige måder. Alle de fysiske symptomer på stress kommer af, at kroppen konstant er i en tilstand af alarmberedskab og derfor ikke ”har tid” til at tage sig af kroppens vedligeholdende processer. Hvis den vedvarende stres fortsætter i en længere periode, bliver systemet overbelastet, og symptomerne dukker op.

Varmen fra den infrarøde sauna hjælper til at afspænde spændte muskler og får os til at slappe helt af. Samtidig normaliseres vores autonome nervesystem, så kroppen opnår en tilstand af ro, genopbygning og restituering - det parasympatiske nervesystem aktiveres. I denne tilstand bruger kroppen ikke energi på at være i alarmberedskab og kan derfor koncentrere sig om resten af kroppens livsvigtige funktioner såsom fordøjelse, helbredelse af eventuelle sygdomstilstande, rensning af blod, organer og væv, opretholdelse/vedligeholdelse af immunforsvaret mv.

Alene det, at sætte 30-45 minutter af i løbet af en dag, til at gøre noget rigtig godt for dig selv, kan være netop det, der skaber et velfortjent og meget større overskud i en stresset hverdag. Og infrarød saunaterapi er en rigtig god og hurtig måde at opnå en tilstand af total afslapning på.

Smertelindring

En af de oftest observerede effekter ved SoloSystem®’s infrarøde varmeterapi, er lindringen af kroniske smerter i led, muskler og væv.

Via en øget blodgennemstrømning forårsaget af den dybe infrarøde varme, tilføres ømme og beskadigede muskler og led flere næringsstoffer og iltes bedre, hvilket medfører, at de inflammatoriske tilstande (som ofte er det, der skaber smerten) mindskes eller fjernes helt. Stive muskler og led løsnes og bl.a. rygproblemer, menstruationssmerter og hovedpine kan ofte afhjælpes via brugen af infrarød varmeterapi med SoloSystem®. Saunaerne har også vist sig at være meget effektive i forbindelse med smertefulde lidelser, som kronisk trætheds syndrom, MCS (Multiple Chemical Sensitivity), arthritis (leddegigt) og fibromyalgi.

Et japansk studie offentliggjort i tidsskriftet, Internal Medicine, i 2008 viste, at patienter med kroniske smerter oplevede en signifikant reduktion i graden af smerte (næsten 70%) efter den første session med infrarød saunaterapi (I forsøget testede man Solocarbon®’s patenterede teknologi, som også anvendes i SoloSystem® saunaen). Niveauet fortsatte med at falde og forblev lavt gennem resten af observationsperioden. Forskerne konkluderede, at infrarød varmeterapi er effektivt i behandlingen af patienter med kroniske smerter.*
*Kilde: Internal Medicine (Tokyo), 15. august 2008, af Matsushita K, Masuda A, Tei C., The first department of Internal Medicine, Kagoshima University Hospital, Kagoshima, Japan.

Smukkere hud - genopbygning af huden

Regelmæssig brug af SoloSystem saunaen har vist sig at være effektivt til behandling af forskellige former for hudproblemer og til at genetablere hudens ungdommelige udseende og glød.

De infrarøde stråler er sammen med udrensningen af affaldsstoffer og den øgede blodgennemstrømning med til at genetablere hudens sunde, naturlige balance. Mange har ved regelmæssig brug af SoloSystemet oplevet markante forbedringer i forbindelse med akne, eksem, psoriasis og også ved forbrændinger og læsioner på huden. I nogle tilfælde kan der også forekomme en drastisk formindskelse af ar fra en operation eller lign. og i nogle tilfælde afhjælpes også cellulitis (appelsinhud) effektivt. Derudover kan saunaterapien hjælpe med at reducere rynker og få huden til at skinne med ny vitalitet.

Lavere blodtryk

De infrarøde saunaer med Solocarbon® varmepaneler har vist sig ved kliniske undersøgelser, at kunne reducere både det systoliske og det diastoliske blodtryk, hvilket er nogle af nøglefaktorerne i opretholdelsen af et sundt hjerte og kredsløb.

I 2005 blev Solocarbon® varmepanelerne brugt i et klinisk studie på University of Missouri, Kansas City (USA), hvor det viste sig, at den infrarøde varmeterapi kunne sænke blodtrykket på baggrund af en 30 minutters session tre gange ugentligt.

Gentagen brug af en SoloSystem® infrarød sauna, der udsender de terapeutiske lange infrarøde bølger, kan altså reducere blodtrykket og er samtidig en af de mest ufarlige metoder hertil. Ud over bedring ved for højt blodtryk, kan sænkningen af blodtrykket forbedre blokerede blodkar og dermed blodkarrenes funktion og dermed hjælpe i forbindelse med f.eks. diabetes og høje kolesteroltal. Og der er gode indikationer for, at de infrarøde saunaer af samme grund kan spille en præventiv rolle i forbindelse med åreforkalkning. Desuden kan reduktionen af et højt blodtryk også mindske risikoen for diverse hjerte og nyresygdomme.

Forbedret blodcirkulation - sundere celler og organer

Opvarmningen af kroppen via lange infrarøde bølger producerer en forøget blodgennemstrømning lignede den man opnår ved træning/sportsudøvelse. Ligeledes medfører den forøgede kropskernetemperatur en forbedring af blodcirkulationen.

Den øgede blodgennemstrømning øger tilførslen af ilt og tilførslen af næring til cellerne i kroppen og hjælper dem med at komme af med deres affaldsstoffer igen – de tre vigtigste komponenter i et sundt cellemiljø. Nobelpristager Otto Warburg opdagede i starten af 1900-tallet, at netop tilstedeværelsen af rigelige mængder af ilt i cellerne kan virke forebyggende i forbindelse med cancer, da cancercellerne kun trives i et lavoxygent miljø med en lav ph-værdi. Han fandt også ud af, at tilførslen af ilt til cancerceller kan hjælpe med at reducere spredningen af kræftceller og medvirke til at reducere tumorer.*

Den forøgede perifere blodcirkulation, der transporterer de nødvendige næringsstoffer og ilt til raske og beskadigede områder, har desuden vist sig at være aldeles behjælpelig med at stoppe inflammatoriske tilstande, væskeophobninger og til at mindske smerter. Desuden hjælper en øget blodcirkulation organerne med at optimere og varetage deres funktioner og processer.

I det hele taget afhænger dit helbred og din vitalitet af dine cellers tilstand. Og iltede, rene og velnærede celler er energetiske og glade celler!
*Det skal dog i denne forbindelse nævnes, at infrarød saunaterapi aldrig må erstatte almindelig lægelig behandling og du skal altid rådføre dig med din læge først, hvis du vælger at supplere behandlingen af en sygdomstilstand med brugen af en infrarød sauna.

Gå i sauna før du bliver gravid – skab et sundt miljø for dit barn

Det er umuligt for stort set alle i dag at holde kroppen fri for toksiner. Selv hvis du bruger meget rene, miljømærkede produkter og kun spiser økologisk, kan du ikke undgå at optage en del af de miljøkemikalier, tungmetaller og andre giftstoffer, som findes mange steder i vores dagligdag og miljø. Disse problematiske stoffer, som vores krop optager og indeholder, giver vi direkte videre til vores børn under graviditet og amning.

En lang række undersøgelser viser, at indtagelse gennem mad eller optagelse gennem hud eller luftveje af f.eks. pesticider og en række andre kemikalier (fra f.eks. maling, plastik, parfume eller cremer) under graviditet kan medføre alvorlige fosterskader. Og hvis du ikke har sørget for, at rense din krop godt igennem inden du bliver gravid, vil dit barn også påvirkes af de affalds og giftstoffer, som din egen krop indeholder. De farlige kemiske stoffer har nemlig vist sig at blive overført direkte fra mor til barn gennem moderkagen og senere gennem brystmælken ved amning.* Faktisk har undersøgelser vist, at jo flere børn en kvinde har født, jo færre af de farlige kemikalier indeholder hendes egen krop, fordi hun giver dem videre til sine børn. Vi arver altså tidligere generationers kemikalier, da disse er svært nedbrydelige og derfor ikke bare lige forsvinder fra mennesker, dyr og miljø, selvom de nu er blevet forbudt. En lang række af de svært nedbrydelige og nu forbudte stoffer som kviksølv, DDT’er, PCB’er, BFR’er og phtallater er i en lang række undersøgelser sat direkte i forbindelse med ADHD, koncentrationsbesvær, indlæringsproblemer, udviklingsvanskeligheder, lavere IQ, autisme og adfærdsvanskeligheder hos børn, som har været udsat for dem da de lå i deres mors mave. Et ufødt barn er utrolig sårbart, da det er i gang med at udvikle organer, nervesystem og andre fundamentale kropsfunktioner, hvis udviklingsproces meget let påvirkes af det omgivende miljø i moderkagen. Hvis man som gravid kvinde indeholder en vis mængde af de giftige stoffer, er ens ufødte barn altså i risiko for at blive påvirket og skadet for livet.

Men de lovlige stoffer kan også være problematiske. Det er meget komplekst og svært at måle hvordan de forskellige umiddelbart ufarlige og derfor lovlige stoffer reagerer i samspil med hinanden, når de indføres i et komplekst økosystem som menneskekroppen - vi bliver i vores dagligdag eksponeret for mange forskellige stoffer forskellige steder fra. Og der er heller ikke meget viden om, hvordan vi reagerer på de små lovlige mængder, når vi udsættes for dem over lang tid. De eventuelt skadelige virkninger opdages desværre ofte først, når skaden er sket. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at barnet får en god og sund start på livet ved at udrense sin egen krop og så vidt muligt at undgå kontakten med ikke-naturlige produkter inden, under og efter graviditet.

For en gennemsnitsperson i dag vil det tage ca. 1-1,5 år med regelmæssig brug (f.eks. 3 gange ugentligt) af en effektiv infrarød sauna at rense alle de affaldsstoffer ud vi kan komme til. Og dertil kommer, at infrarød saunaterapi er en af de mest effektive afgiftningsmetoder - så mange toksiner ophober vi i løbet af vores liv! (Det kan også gøres hurtigere ved mere intenst brug og ved at supplere med andre afgiftningsmetoder.)

Afgiftningen af kroppen kan også virke fertilitetsfremmende på både mænd og kvinder, da affaldsstoffernes belastning af systemet, samt indflydelse på de hormonelle processer ofte vil spille en rolle i problemer med forplantningsevnen.
*De kemiske stoffer binder sig til fedtet i modermælken og overføres derved til spædbarnet gennem amningen. Der er dog stadig utrolig vigtigt at amme sit barn! Amningen spiller en meget vigtig rolle både fysisk, biologisk og psykisk for barnet. Det har bl.a. en meget stor indflydelse på udviklingen af barnets immunforsvar og på dets følelse af tryghed, tilknytning og kontakt til moderen. Det anbefales derfor altid at amme sit barn. Men problemerne med giftstofferne sender os et kraftigt signal om, hvor vigtigt det er at tage fat ved roden af problemet! Nemlig ved at gå imod brugen af kemisk fremstillede produkter, som ikke er gennemtestet miljøvenlige – for natur og mennesker.

Specifikationer

Overdele

 • Størrelse: justerbare op til 180cm x 70 cm x 46cm
 • Vægt: 30,4 kg
 • Elektriske specifikationer: 110V/120V/230V 50/60 Hz
 • Strømforbrug v. maksimal kraft: 960W

Underlag

 • Størrelse: 180cm x 70cm x 4cm
 • Vægt: 4,5 kg
 • Elektriske specifikationer: 100-120V eller 220-240V 50/60Hz
 • Strømforbrug v. maksimal kraft: 380W

Solo System® infrarød sauna er bl.a. CE, TUV, EMC og C-Tick certificeret.

Brugsvejledning og kontraindikationer

SoloSystem® infrarøde saunaer opererer med den samme effektivitet i hjemmet som hos en behandler. Som det er tilfældet med alt professionelt udstyr, kan du, hvis du ikke forstår at bruge det korrekt, gøre skade på dig selv.

Det er altid vigtigt, at du holder dig hydreret, når du bruger en infrarød sauna. Drik vand både før og efter brugen af den infrarøde sauna – gerne med lidt salt således at salt/væske balancen opretholdes i kroppen.

Herudover er der en række ting du skal være opmærksom på, når du benytter en infrarød sauna og saunaterapi i det hele taget.

De infrarøde saunaer skal ikke ses som en kur eller direkte behandling af nogen former for sygdomme, hvilket heller ikke er impliceret, og dette skal heller ikke sluttes ud fra informationen på denne hjemmeside. Forsøg ikke at behandle dig selv for nogen former for sygdom med en infrarød sauna uden at have rådspurgt dig med din læge først. Hvis nogle af de nedenstående tilfælde vedrører dig, tal da med din læge, før du bruger en infrarød sauna.

Saunaer & Medicin

Hvis du bruger receptpligtig medicin konsulter da din læge eller farmaceut for at høre om mulige ændringer i medicinens effekt, når kroppen udsættes for lange infrarøde bølger og kropstemperaturen hæves. Vanddrivende midler, barbiturater og beta-blokere kan i nogle tilfælde forringe kroppens naturlige evne til at udskille varme. Dette gælder også for nogle antihistaminer.

Saunaer & Børn

Børns kropskernetemperatur stiger meget hurtigere end et voksent individs. Dette skyldes et højere stofskifte, begrænset evne til at møde hjertets krav om at øge blodgennemstrømningen og en manglende evne til at reducere kroppens temperatur via sved på grund af endnu ikke fuldt udviklede svedkirtler.

Saunaer & De ældre

Evnen til at fastholde kropskernetemperaturen falder med alderen. Dette skyldes primært problemer med blodcirkulationen og en faldende svedkirtel aktivitet. Kroppen skal være i stand til at aktivere dens naturlige kølingsprocesser for at kunne opretholde kropskernetemperaturen.

Saunaer & Hjertekredsløbsproblematikker

Individer med hjertekredsløbsproblemer, kongestivt hjertesvigt, en forringet kranspulsårecirkulation og individer på medicin, som måske kan påvirke blodtrykket, skal udvise ekstrem forsigtighed, hvis de bliver udsat for en forlænget varmepåvirkning. Pga. varmen øger kroppen blodgennemstrømningen og hjertes slagvolumen i et forsøg på at udligne temperaturen ved at transportere den indre kropsvarme til det omkringliggende miljø via huden og åndedrættet. Dette foregår primært ved hjælp af ændringen i pulsen, som potentielt kan stige med 30 slag i minuttet for hver enkel gradstigning i kropskernetemperaturen, mens man opholder sig i saunaen.

Saunaer & Alkohol

Det ikke tilrådeligt at bruge en sauna til at svede tømmermændene ud! Alkoholforgiftning (hvilket er hvad der sker, når man indtager alkohol – en forgiftning) forringer en persons dømmekraft. Derfor kan en person måske ikke være i stand til at mærke de evt. negative effekter grundet den høje varme. Der vil desuden være større risiko for dehydrering, da alkohol er vanddrivende. Alkohol øger også pulsen, som så yderligere forøges gennem varmen fra saunaen, hvilket kan øge risikoen for slagtilfælde eller lignende.

Saunaer & Kroniske tilstande/tilstande associeret med en manglende evne til at svede

Parkinson’s, Multipel Sklerose, Tumorer i centralnervesystemet og diabetikere med neuropati er alle tilstande, der er forbundet med en manglende evne til at svede, hvilket skaber problemer ved brugen af saunaterapi. Tal med din læge, hvis du er i tvivl!

Saunaer & Blødere

Brugen af infrarød sauna skal undgås af blødere og folk der er disponeret derfor.

Saunaer & Feber

Et individ med feber skal ikke bruge en infrarød sauna eller nogen anden form for sauna.

Saunaer & Personer der ikke er sensitive ift. varme

Et individ der ikke er sensitiv ift. varme, skal ikke bruge en infrarød eller andre former for saunaer.

Saunaer & Graviditet

Gravide skal rådføre sig med deres læge inden brugen af en infrarød sauna og af enhver anden form for sauna grundet risikoen for fatale skader på fosteret pga. den forøgede kropskernetemperatur.

Saunaer & Menstruation

Når man opvarmer lænden på kvinder under menstruationsperioden, kan man midlertidigt forøge den menstruelle blodgennemstrømning. Nogle kvinder affinder sig med dette, grundet den smertelindring som de til gengæld oplever. Andre vælger at undgå brugen af sauna, så længe de menstruerer.

Saunaer & Beskadigede led

Har du et nyt, netop opstået ledproblem, undgå da at opvarme det inden for de første 48 timer eller indtil de varme og hævede symptomer trækker sig tilbage. Har du kroniske ledproblemer, led der konstant er hævede og varme, kan effekten af varmebehandling være mindre effektiv. Sådanne led responderer generelt dårligt på alle former for varmebehandling. En høj opvarmning er direkte kontraindikativ i forbindelse med lukkede infektioner - lige meget om det er dentale, ledrelaterede eller i andet væv.

Saunaer og Implantationer

Metalpinde, stave, kunstige led og andre kirurgiske implantater reflekterer generelt lange infrarøde bølger og er derfor ikke opvarmet af systemet. Når dette er sagt skal du rådføre dig med din læge/kirurg inden du påbegynder brugen af en infrarød sauna. Brugen af den infrarøde sauna skal under alle omstændigheder stoppes øjeblikkeligt hvis du oplever smerter i området omkring implantater. Silikone absorberer lange infrarøde bølger og vil blive opvarmet af disse, så har du implanteret silikone eller silikone proteser, rådfør dig da med din læge eller kirurg. Eftersom silikone først smelter ved 200°C, skulle der umiddelbart ikke være nogen fare på færde ved brugen af infrarød sauna, men som sagt: konsulter egen læge inden brug.

Saunaer & Pacemakere

De magneter, som bruges i forbindelse med samlingen af vores infrarøde saunaer, kan forstyrre pacemakeren. Rådfør dig med din læge og tal med ham om de mulige risici, der er forbundet med dette.

I det sjældne tilfælde hvor du af en eller anden grund oplever smerte og/eller ubehag stop da brugen af saunaen øjeblikkeligt.

Få særlige tilbud direkte i din Indbakke!

Sale

Unavailable

Sold Out